ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Βαθειά ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος με νέας γενιάς peeling

Το χημικό peeling είναι μια θεραπεία στην οποία ένα διάλυμα οξέος χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει τα εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας.

Το χημικό peeling είναι μία από τις παλαιότερες αισθητικές θεραπείες στον κόσμο. Εφαρμοζόταν στην αρχαία Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη για την επίτευξη απαλού και όμορφου δέρματος. Η βασίλισσα Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε ξινόγαλα σαν πηγή γαλακτικού οξέος και κρασί σαν πηγή ταρταρικού οξέος για να κάνει ήπια peeling στον εαυτό της. Η πρακτική αυτή, με μικρές παραλλαγές, συνεχίστηκε μέχρι το μεσαίωνα. Αργότερα εμφανίστηκαν στην Ευρώπη και στην Αμερική ειδικά σαλόνια ομορφιάς με “μυστικές συνταγές” για χημικό peeling.

Σήμερα, στις αισθητικές εφαρμογές, ο ρόλος του χημικού peeling είναι αναντικατάστατος. Tα συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται λαμβάνονται συχνά από  φυσικές πηγές, όπως το γαλακτικό οξύ που προέρχεται από το γάλα, ταρταρικό οξύ που προέρχεται από το κρασί, το κιτρικό οξύ που προέρχεται από το χυμό λεμονιού και πολλά άλλα. Τα οξέα αυτά αποτελούν την ομάδα των αλφα-υδροξυοξέων (AHA)  τα οποία χρησιμοποιούνται στα ήπια και μέτρια peelings. Στις μέρες μας, το χημικό peeling προσώπου είναι δημοφιλές επειδή προσφέρει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα.

Τι προσφέρει το χημικό peeling;
Το χημικό peeling προσώπου βοηθά τα άτομα που έχουν κηλίδες, ρυτίδες, ουλές και πανάδες στο πρόσωπο ή χρωματική ανομοιογένεια στο δέρμα (δυσχρωμία). Όταν διενεργείται τακτικά, το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, με περισσότερο ομοιόμορφη χρώση και απαλότερο. Επιπλέον το peeling βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των τοπικών καλλυντικών που χρησιμοποιείτε, καθιστώντας τα περισσότερο αποτελεσματικά.

Το peeling δεν γίνεται μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα όπως για παράδειγμα στο ντεκολτέ, στη πλάτη και στα χέρια.

Ποια είναι η δράση του χημικού peeling;
Το χημικό peeling ενισχύει και απαλύνει την υφή του δέρματος. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις ατέλειες του προσώπου, τις ρυτίδες, και τη ανομοιόμορφη χρώση του δέρματος. Με το peeling γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στρωμάτων του νεκρού δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα νέο στρώμα με βελτιωμένο τόνο, υφή και χρώμα.

Πόσοι τύποι χημικού peeling υπάρχουν;
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι χημικού peeling ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων και το βάθος της απολέπισης την οποία προκαλούν στην επιδερμίδα: Ο επιφανειακός τύπος, ο μέτριος και ο βαθύς. Τα μέτρια peeling είναι τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα. Οι χημικές ουσίες είναι κυρίως διαλύματα που χρησιμοποιούν φαινόλη, τριχλωροξικό οξύ (TCA) και  αλφα-υδροξυοξέα (AHA), όπως  το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και τα οξέα φρούτων, σε διάφορες πυκνότητες καθώς επίσης το διάλυμα Jessner. Το βαθύ χημικό peeling επιτυγχάνεται με τη φαινόλη και το τριχλωροξικό οξύ, ενώ τα άλφα-υδροξυοξέα προορίζονται για ελαφριά, επιφανειακή ανανέωση της επιδερμίδας. Η ακριβής φόρμουλα που χρησιμοποιείται στα χημικά διαλύματα μπορεί να μεταβληθεί για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ασθενούς χωριστά.

Πού εφαρμόζεται  το χημικό  peeling;
Το χημικό peeling χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων καταστάσεων, όπως:

  • Κοινή ακμή, ροδόχρους ακμή, ουλές ακμής
  • Λεπτές ρυτίδες προσώπου
  • Δυσχρωμίες  από τον ήλιο και μέλασμα
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  • Χαλάρωση του δέρματος

Συνδυάζεται το χημικό peeling με άλλες αισθητικές θεραπείες;
Το χημικό peeling συνδυάζεται άφοβα με πολλές αισθητικές εφαρμογές όπως botox, υαλουρονικό οξύ, νήματα και μεσοθεραπεία.

Στο ιατρείο το χημικό peeling χρησιμοποιείται συχνά σαν προετοιμασία για άλλες  θεραπείες ιδιαίτερα πριν την μεσοθεραπεία στο πρόσωπο και στα μάτια. Η εφαρμογή του  μπορεί να γίνει εύκολα και άνετα στην ίδια συνεδρία.

Εφαρμόζεται από τον δερματολόγο μας!

Καλέστε μας σήμερα
για ένα ραντεβού

210 3630306-7

Οι έμπειροι συνεργάτες μας θα χαρούν να συζητήσουν
μαζί σας και να σας ενημερώσουν για τις τελευταίας
τεχνολογίας υπηρεσίες μας.

Καλέστε μας σήμερα
για ένα ραντεβού

210 3630306-7

Οι έμπειροι συνεργάτες μας θα χαρούν να συζητήσουν μαζί σας και να σας ενημερώσουν για τις τελευταίας τεχνολογίας υπηρεσίες μας.

Ενδιαφέρεστε για κάποια Υπηρεσία μας;

Στείλτε μας email και θα σας απαντήσουμε σύντομα